GYIK

Milyen PHP verzió fut a szervereken?

Mindig a legfrisebb, ami a php.net hivatalos oldalon is megjelenik. Az általunk használt Linuxban a hivatalos megjelenés után néhány nap múlva elérhető, és frissíthető.

Milyen CMS-t használhatok a webtárhelyemen?

Bármilyet, ami PHP-t használ. Szervereinken tesztelésre kerültek a Drupal 7-es és 8-as verziói, a WordPress és a Magento is.

A WordPress az utóbbi időben elég sérülékeny, így felelősséget nem tudunk vállalni abban az esetben, ha egy weboldalon lévő biztonsági hiba miatt törik fel az oldalt. Természetesen lehetősége van általunk bevizsgáltatni az oldalát, hogy biztonságos-e, kérjük ezügyben keressen bennünket bizalommal.

A joomlás oldalakat sajnos biztonsági okokból nem tudjuk fogadni.

Nem veszélyes a legfrissebb PHP-verziót használni?

Megfordítanánk a kérdést: nem veszélyes elavult programokat használni, amelyekben a felfedezett biztonsági hibák nincsenek kijavítva?

Nincs tökéletes szoftver, mindegyikben lehet hiba, igaz ez a PHP-ra ugyanúgy, mint a MySQL-re, vagy akár egy Linux kernelre is. Sok linuxos diszribúcióban, pl. Red Hat, CentOS a különböző programok verziószáma nagyon lemarad a hivatalos kiadásoktól és más linuxoktól. Azt természetesen el kell ismerni, hogy a Red Hat fejlesztői gondoskodnak arról, hogy az általuk fordított és karbantartott programok stabilak és a rendszerhez illeszkedően a legoptimálisabb teljesítményt nyújtsák.

Néhányszor elrontottam a jelszavamat, most már csatlakozni sem tudok, miért?

Szervereink úgy vannak kialakítva, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen a külső támadásokkal szemben is. Folyamatosan monitorozzuk a kéréseket, kapcsolatokat. Nagyon sok programot és eseményt figyelünk, így ha Ön többször rossz jelszóval próbált bejelentkezni, akkor ezt a rendszerünk észlelte és megvédte az Ön adatait, letiltotta az IP-címét.

A feloldás néhány perc múlva szintén automatikusan megtörténik, viszont, ha újból rossz jelszóval próbálkozik, akkor rendszerünk az előzőnél is hosszabb időre kitiltja az IP-címét. Nagyon sok próbálkozás esetén a kitiltás akár több napra, vagy hétre is szólhat.

A VPS majdnem annyiba kerül, mint egy Webtárhely, miért ne válasszam azt?

Valóban, a VPS nagyobb szabadságot ad, mint egy Webtárhely-szolgáltatás - még akkor is, ha úgy alakítottuk ki, hogy Ön minden beállítást el tudjon végezni.

Viszont, míg a webtárhely esetén a szolgáltatás árában benne van minden olyan egyéb szolgáltatás (felügyelet, szerver-karbantartás, szakértelem), addig ezek a VPS-esetén nincsenek. Így, ha vásárolunk egy VPS-hozzáférést, akkor saját magunknak kell gondoskodnunk a szoftverek telepítéséről, beállításáról, frissítéséről, sőt, még az adatok védelméről is. Ez a tevékenység pedig egy rendszergazda igénybevételét teszi szükségessé.

Miért kell International csomag esetén a DNS-t Önöknél elhelyezni?

Az International csomag lényege, hogy a látogató mindig a hozzá legközelebbi szerverhez kapcsolódik - a leggyorsabb adatkiszolgálás miatt. Ebben az esetben a felhasználónak az IP-címe és helyének meghatározása után a hozzá legközelebbi szerverünk IP-címét kell visszaadni, amit csak akkor tudunk megtenni, ha a DNS-kérések hozzánk érkeznek be, mivel szervereink IP-címével mi rendelkezünk.

Működni fog a weboldalam Önöknél?

Természetesen erre nem tudunk látatlanban garanciát vállalni, de a fejlesztői környezetre - mely megegyezik az éles szerverünk beállításaival - felmásolva weboldalát egy ideiglenes címmel, anélkül, hogy a domaint áthozná le tudja tesztelni. Ha valahol elakad, kollégáink bármiben tudnak Önnek segíteni.

"Pay as run" csomag esetén mi számít PHP-futtatásnak?

Minden olyan "request", amelynek feldolgozásához PHP-szükséges. Képek, dokumentumok, egyéb fájlok - amennyiben nem PHP-ból generálódnak dinamikusan - nem számítanak bele. CMS-rendszereknél minden egyes oldal megtekintése, egy PHP-futtatásnak minősül.

Az adminisztrációs felületen percre pontosan meg tudja tekinteni, hogy mikor mennyi PHP-kérés érkezett.

"Pay as run" csomagnál miért nincs lehetőség több hónapot előre fizetni?

Az indok nagyon egyszerű: mivel nem tudja senki se megállapítani, hogy mennyi lesz a forgalma az elkövetkezendő időben, így nem fogjuk tudni mi se megállapítani, hogy mennyi lesz az éves díja. Miért fizetne ki előre sokkal többet, mint amennyit valójában fizetnie kellene?

"Pay as run" csomagnál mi a helyzet a botokkal?

Nagyon sok botot (pl. googlebot, bing), és annak IP-címét ismerjük. Természetesen ezeket nem számoljuk. Amennyiben Önnek olyan botról van tudomása, ami nincs a rendszerünkben, jelezze felénk, megvizsgáljuk, és amennyiben valóban botról van szó, az összeget jóváírjuk, valamint beállítjuk, hogy a későbbiekben se vegye figyelembe.

Tetszik a "Pay as run" csomag, de félek, hogy nagyon sokba fog kerülni.

Ettől nem kell tartania, mivel úgy alakítottuk ki szolgáltatásainkat, hogy Önnek ne kelljen többet fizetnie, mint az aktív legkisebb tárhelycsomagunk (jelenleg a Mini). A "túlszámlázást" elkerülendő az aktuális hónapban és a következő hónapban átváltjuk csomagját a legkisebb csomagunkra és ezt számlázzuk ki Önnek az esetlegesen igénybe vett plusz szolgáltatások (nagyobb tárhely) felárával együtt. Emiatt a következő hónap elején 2 havidíajjal terheljük meg számláját.

Szeretném, ha a weboldalam verziókezelve lenne. Megoldható?

Természetesen igen. Minden csomagunknál elérhető - valamelyikben csak felár ellenében, választhat git és Mercurial között. Lehetőség van többfelhasználói jogosultság beállítására is, ezt az Adminisztrációs felületen tudja beállítani.

Hogyan tudok fizetni?

Átutalással Magyarországon vezetett bankszámlára, vagy bankkártyával az Ön által kiválasztott szolgáltató segítségével (OTP, CIB, PayPal, PayU)

Csak Ft-ban tudok fizetni?

Nem, jelenleg még 3 különböző valutában van lehetősége fizetni: USD, GBP, EUR.

Az összeget természetesen ugyanúgy kiegyenlítheti banki átutalással, vagy bankkártyás fizetéssel, viszont ebben az esetben csak a PayPal vagy a PayU-n keresztűl tud fizetni.

Van mód személyes szerződéskötésre, egyeztetésre?

Árainkat úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legolcsóbban tudjunk minőségi szolgáltatást nyújtani mindenkinek, így konkrét irodát nem tartunk fent, lévén internetes vállalkozás vagyunk, utcáról betoppanó ügyfeleket nem tudunk fogadni.

Ettől függetlenül természetesen van mód személyes találkozásra telephelyeinken, legyen az akár Németország, Magyarország, Anglia vagy az Egyesült Államok, de csakis előre egyeztett és megbeszélt időpontban.